RUG gooit haar deuren open voor nieuwe studenten

oogochtendshow
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

De Rijksuniversiteit Groningen gooit 29 oktober haar deuren open voor mensen die zich willen oriënteren om bij de RUG te gaan studeren. Op verschillende locaties zijn er diverse activiteiten te beleven.

Op zaterdag 29 oktober presenteren alle opleidingen van de RUG zich op de verschillende locaties. De aankomende studenten kunnen dan alles te weten komen over wat de opleidingen inhouden, wat voor vakken je krijgt, wat de toelatingseisen zijn en ga zo maar door. Ook wordt stilgestaan bij hoe het studentenleven eruit ziet en er wordt gekeken hoe je juist in deze tijd omgaat met geld. Dat zijn randzaken, maar die zijn heel belangrijk als je gaat studeren, vertelde Joke Jalvingh vrijdag in de OOG Ochtendshow. Er zijn ook studiekeuzeworkshops, waarbij je erachter komt welke studie het beste bij je aansluit. Daarnaast zijn er stadswandelingen en informatiemarkten. Er is volop te doen dus.

Werving van studenten

Of er nou echt een afname is geweest in de werving van studenten durft Joke Jalvingh niet te zeggen. Omdat het vorig jaar online was had je niet echt een beeld of de werving is afgenomen. Ze stelt dat het aantal er niet onder heeft geleden. Ze is uiteraard heel blij dat het nu weer op de agenda staat. Juist met deze open dag.

Er zijn veel aanmeldingen, vertelt Joke Jalvingh. Er komen bijna 13.000 belangstellenden naar de open dag. En dan wordt het aardig druk in de stad, want ook de Hanzehogeschool heeft op dezelfde dag haar open dag gepland.

Beluister hieronder het interview met Joke Jalvingh in de OOG Ochtendshow van vrijdag.