Rijgedrag op A7 trekt aandacht van agenten, bestuurder krijgt rijverbod

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De bestuurder van een personenauto heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een rijverbod opgelegd gekregen en mocht ook een bekeuring in ontvangst nemen vanwege met drank op achter het stuur zitten. Dat meldt de politie op sociale media.

Agenten zagen rond 01.00 uur een voertuig op de A7 bij Westpoort rijden. Het rijgedrag trok de aandacht waarop de politiemensen achter de auto aangingen. Er werd een stopteken gegeven waarna er een controle volgde. De bestuurder moest blazen en het apparaat gaf aan dat er vermoedelijk teveel alcohol was gedronken. Daarop werd de man, een 27-jarige man uit Groningen, meegenomen naar het politiebureau in Zuidhorn.

Op het bureau werd een ademanalyse afgenomen. Uit die test bleek dat de bestuurder 400 μg/l blies. Wettelijk is vastgelegd dat het alcoholgehalte in de adem van een persoon niet hoger mag zijn dan 220 μg/l, microgram per liter. De bestuurder heeft een rijverbod en een bekeuring gekregen.