Podcast Project X Haren: “De eerste beste die mijn raam ingooit, die klap ik op zijn kop”

nieuws

Het gaat mis in Haren. de politie krijgt de relschoppers in het dorp maar moeilijk onder controle. Het is nog steeds 21 september 2012 in de podcast ‘Er is geen feestje’. In aflevering drie van de podcast gaan podcastmakers Wouter Holsappel en Thijs Faber terug naar Project X Haren, en gaat het met name over het feestje dat toch geen feestje werd. Toch geen feestje.

Zo komt winkelier Jacco Smit aan het woord. Hij opende toevalligerwijs op die vrijdag 21 september 2012 voor het eerst zijn kledingwinkel aan de Rijksstraatweg in Haren. Hij had er ontzettend veel tijd, geld en energie in gestoken en wilde koste wat het kost voorkomen dat zijn winkel wat zou overkomen die avond dat het mis ging. Hij bleef daarom ook de hele nacht in en rond zijn winkel om die desnoods met geweld te beschermen.

Een ander verhaal wat in de derde aflevering ruim aan bod komt is het verhaal van relschopper Thomas. Hij stond met zijn neus vooraan toen de sfeer omsloeg en besloot een verkeerspaal af te breken. Later was hij nauw betrokken bij het plunderen van de Albert Heijn, even verderop. Hij beschrijft nauwkeurig wat er nog over is van de door alcohol aangetaste herinneringen van die avond.

De podast ‘Er is geen feestje’ is een productie van OOG. De podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of een ander streamingplatform naar eigen voorkeur. Ook is de podcast te beluisteren op www.oogtv.nl/podcasts.