Ook Groningse zorginstelling slachtoffer van Krimpense hacker

nieuws
Foto: Mike MacKenzie via Flickr & Wikimedia Commons (CC 2.0 SA)

Ook zorginstelling De Zijlen uit Groningen is getroffen door de hack van Carenzorgt, de digitale omgeving waar mensen en zorginstanties informatie met elkaar uitwisselen.

De politie hield dinsdag een man van 19 uit Krimpen aan den IJssel aan, omdat hij digitaal had ingebroken bij Carenzorgt. De man maakte tienduizenden documenten buit.

Ook De Zijlen maakte gebruik van het gehackte systeem, gemaakt door het bedrijf Nedap. Volgens de organisatie, die onder meer in de Stad zorg biedt aan mensen met een beperking, is inmiddels duidelijk welke accounts van medewerkers zijn getroffen en hoeveel documenten er buitgemaakt zijn. Wat er precies is gestolen, kan De Zijlen nog niet zeggen.

“We vinden het voor betrokkenen erg vervelend dat dit gebeurd is”, schrijft De Zijlen over de hack. “Inmiddels is iedereen die binnen De Zijlen gebruik maakt van Carenzorgt op de hoogte gebracht van het incident. Verder hebben wij een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.”