Onderzoekers vragen hulp bij meten van regen in tuinen

Lector Floris Boogaard en onderzoeker Allard Roest van de Hanzehogeschool gaan onderzoek doen naar de hoeveelheid regen die in de tuinen in het noorden van ons land valt.

De onderzoekers zijn, samen met de organisatie CurioUs? op zoek naar mensen die willen meehelpen. Die zetten een regenmeter in hun tuin of op hun balkon. Zo kunnen zij er achter komen wat zij kunnen doen om slim met regen om te gaan en kraanwater te besparen. Dat is belangrijk vanwege de klimaatverandering.

Het KNMI meet hoeveel regen er valt, maar dat gebeurt slechts op een paar plaatsen in ons land, en kan daardoor onnauwkeurig zijn. Daarom willen de onderzoekers meten hoe, waar en hoeveel het precies regent in Noord-Nederland, en in kaart brengen waar wateroverlast ontstaat. Zo kunnen we ons beter voorbereiden op droogte en wateroverlast, en kunnen lokale overheden maatregelen nemen.

Wie wil meehelpen met het onderzoek kan zich tot 27 oktober aanmelden via https://forum.nl/nl/curious.