OM wil Stadjer (32) zeker 2,5 jaar achter de tralies voor helpen met drugshandel

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat een 32-jarige man uit Groningen zeker 2,5 jaar celstraf krijgen voor het versnijden, zeven en persen van drugs. Volgens de Leeuwarder Courant denkt het OM dat de man heeft meegewerkt aan grootschalige drugshandel vanuit een loods in Wolvega.

Volgens de krant is de Groninger één van de ‘loopjongens’ in de grootschalige Strauss-drugszaak. Daarin hoorden de hoofdverdachten uit het Friese dorp drie weken geleden zes, acht en tien jaar cel tegen zich eisen. De Groninger zou zelf geen drugs naar Noorwegen hebben gesmokkeld, maar wel hebben geholpen bij het versnijden en verpakken van de drugs.

Het OM eiste in totaal vier jaar cel tegen de 32-jarige Groninger. Achttien maanden daarvan worden, als het de rechter de eis van het OM overneemt, voorwaardelijk opgelegd. Over twee weken weet de 32-jarige Groninger welke straf hij krijgt.