Nieuw kantoor voor Leger des Heils geopend aan Van Swietenlaan

nieuws

Betere samenwerking en kortere lijnen tussen medewerkers. Daar moet de nieuwe kantoorlocatie van het Leger des Heils aan de Van Swietenlaan voor gaan zorgen. Het nieuwe gebouw werd donderdagmiddag officieel in gebruik genomen.

De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Inge Jongman en Leger-kapitein Harm Slomp. Tijdens de opening benadrukte Jongman dat het Leger des Heils midden in de samenleving staat en dat het met de nieuwe locaties makkelijker een ‘extra zetje’ kan bieden aan Groningers die dat nodig hebben. Slomp vulde aan dat de nieuwe locatie dit kan doen, vanwege het unieke karakter van het gebouw: “Zowel medewerkers van Welzijn & Gezondheidszorg als van Jeugdbescherming & Reclassering vinden hier hun nieuwe thuis, met een breed spectrum aan zorg en ondersteuning. En als kers op de taart vinden we hier ook een woonfunctie voor deelnemers. Het is fantastisch om te zien dat hier dagelijks gewerkt wordt aan herstel van het gewone leven.”

Het gebouw aan de Van Swietenlaan onderging de afgelopen anderhalf jaar een flinke metamorfose. Want het voormalige kantoorgebouw huisvest nu niet alleen kantoorruimtes voor het Leger des Heils, maar ook een afdeling voor Beschermd Wonen, waar mensen vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week worden begeleid. Volgens het heilsleger is deze combinatie van kantoor een werkvloer een groot voordeel. Slomp: “Er is nu sprake van korte lijnen en de collega’s weten elkaar inmiddels goed te vinden, waardoor er sprake is van een betere onderlinge samenwerking. De deelnemers van Beschermd Wonen hebben een prachtige nieuwe plek om te wonen met allemaal een studio met eigen keuken en badkamer. Er is, juist omdat iedereen een eigen plek heeft, sprake van een rustige en veilige woonplek.”