Loting districtsbeker: PKC’83 versus Be Quick en VVG tegen GVAV

sport
Foto's Martijn Minnema: VVG - GVAV Rapiditas,

De loting van de tweede ronde in de noordelijke districtsbeker vrijdag heeft twee stadsderby’s opgeleverd.

Eersteklasser PKC’83 speelt thuis tegen Be Quick 1887 uit de vierde divisie. Zaterdag eersteklasser VV Groningen neemt het op eigen terrein op tegen zondag eersteklasser GVAV Rapiditas. Beide ploegen speelden ook al in de poulefase tegen elkaar. VVG won toen met 6-2.

Eersteklasser Gorecht is gastheer van derdeklasser SVZ uit Zeijen en GRC Groningen uit de eerste klasse ontvangt derdeklasser Zuidlaren. Tweedeklasser Velocitas 1897 gaat op bezoek bij eersteklasser Winsum.

Loting met de Groninger clubs

PKC’83Be Quick 1887
VV GroningenGVAV Rapiditas
Gorecht – SVZ
GRC Groningen – Zuidlaren
Winsum – Velocitas 1897
Engelbert – SJS
HFC’15 – WVV
The Knickerbockers – GOMOS
Mamio – LTC
Loppersum – Winnaar FC Lewenborg/Veendam 1894.

De wedstrijden staan voorlopig op 22, 24 of 24 november gepland. De clubs die nog actief zijn in de noordelijke districtsbeker werden in drie verschillende potten gestopt. De clubs uit Groningen en een paar uit Noord Drenthe zaten bij elkaar in een pot en daarom kon er niet geloot worden tegen Friese, de meeste Drentse en Overijsselse clubs.

Dinsdag wordt het restant van FC Lewenborg – Veendam 1894 uitgespeeld bij een 3-1 stand voor Veendam. Als Mamio wint moeten de Groningers daarna een tussenronde spelen. De winnaar van Dronrijp – Broekster Boys is de tegenstander. De tussenronde is op 17 december.