Laatste Suikermarkt van dit seizoen: “Het wordt groter dan voorgaande keren”

nieuws
Foto: ingezonden

Op het oude Suikerunieterrein vindt zondag de laatste Suikermarkt van dit seizoen plaats. Maartje van der Meulen van de organisatie is druk bezig met de voorbereidingen.

Hoi Maartje! Hoe gaat het met de voorbereidingen?
“Het gaat heel goed. In de laatste dagen moet er nog van alles geregeld worden, moeten de puntjes op de ‘i’ worden gezet, dus het is best wel druk. Maar we denken dat het een hele mooie editie gaat worden. Het is zondag de laatste dag van de herfstvakantie in het Noorden, en ik heb gehoord dat het ook nog eens mooi weer gaat worden, dus het lijkt allemaal heel positief.”

Dit seizoen hebben jullie een aantal Suikermarkten gehouden. Wat kunnen we op de laatste editie verwachten?
“De basis is hetzelfde, maar qua inhoud proberen we altijd nieuwe onderdelen toe te voegen. Zodat het voor iedereen leuk en verrassend blijft. Deze laatste editie hebben we omgedoopt tot de ‘Autumn Leaves-editie’. De markt is groter dan vorige keren. Er is een brede variatie aan bijzondere items zoals veel vintage, preloved kleding, meubeltjes, vinyl, sieraden, schoolplaten, plantjes, upcycling, interieurdecoratie en industrial design.”

Een groot aanbod dus, wat morgen nabij EM2 in mooie kraampjes uitgestald staat …
“Klopt. En daarbij hebben we ook een aantal creatieve standhouders weten te strikken. Zij komen hun zelfgemaakte producten verkopen. Dan moet je denken aan zelf ontworpen kaartjes, sieraden en bijzondere kunstwerken. En om het hele aanbod te presenteren, we hebben ook verschillende foodstands. Na urenlang rondstruinen heb je vast wel zin in iets lekkers. Zo hebben we een Indonesische barbecue, American pancakes, ‘patat in puut’ en pizza uit de houtgestookte oven. Ook is er vega en vegan. Het team van EM2 verzorgt de drankjes.”

Nu hebben we vaker met jou gesproken, en iedere keer overtreft de markt de verwachtingen. Hoe verklaar je dat?
“Ik denk dat het enerzijds de locatie is, die gewoon heel prettig is. Maar het is ook het aanbod. Wij proberen er een festivalsfeer aan te hangen. Veel gevarieerde kraampjes waarbij er ook aandacht is voor eten en drinken. Maar er is ook muziek. DJ Ben the Recordman gaat mooie muziek draaien uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Voor kinderen zijn er oudhollandse spelletjes en kan er geflipperd en geschminkt worden. Ik denk dat die combinatie aanspreekt. Even er lekker uit, even alles vergeten.”

De Suikermarkt op het oude Suikerunieterrein begint zondag om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De entree voor volwassenen bedraagt 3,50 euro, de toegang voor kinderen is gratis.