Groninger Scheurkalender gepresenteerd in Stadhuis

Ook volgend jaar is er weer voor elke dag een nieuwe foto van Groningen. In het Stadhuis op de Grote Markt werd donderdagmiddag de Groninger Scheurkalender voor 2023 gepresenteerd.

Uit de 3000 inzendingen koos de jury er 320 die op de kalender werden geplaatst. De inzenders waren tot op het laatst niet op de hoogte of hun inzending zou zijn opgenomen in de scheurkalender. Dat zorgde voor een groot aantal aanmeldingen, waardoor de presentatie van donderdagmiddag moest worden opgedeeld in drie verschillende groepen.

Groningers konden een foto insturen van een Groningse plek waar ze iets mee hebben. Dat kan en mocht van alles zijn: een fraaie zonsondergang, een lachend gezicht, een mooie tekening of zelfs een gedicht. Zolang het antwoord gaf op de vraag: ‘wat beweegt jou in Groningen?’, maakte het kans om in de scheurkalender te komen.

Wil je ook voor elke dag een blaadje met een Gronings plaatje? De kalender is vanaf nu te bestellen via de website van de Groninger Scheurkalender.