GRC verliest, ruime zeges Forward en Lewenborg

Foto Andor Heij: Forward kon vijf keer juichen

In de eerste Klasse van het zondagvoetbal verloor GRC thuis van SVBO, een klasse lager maakte Forward een prima rentree en deelde Helpman de punten. Lewenborg won in de derde klasse ruim, ook Engelbert wist te winnen.

1E
GRC verloor voor de tweede keer dit seizoen, thuis werd met 0-3 van SVBO verloren. Kort voor rust scoorde Ronald Gerdes de 0-1, Henk Teuben zorgde twintig minuten voor tijd voor 0-2. In de slotfase was er nog rood voor SVBO’er Stefan Kuper, maar kort voor tijd kwam SVBO via Gerdes op 0-3.

GVAV Rapiditas verloor thuis met 2-3 van WVV. Het verslag staat hier

2K
Forward
keerde na vier seizoenen terug in de tweede klasse en kende een superstart. In eigen huis werd de eerste wedstrijd van het seizoen met 5-0 gewonnen van ASVB. Brian Mangnus en Tinga Mertens zorgden voor een 2-0 ruststand. Na rust scoorde Mangnus opnieuw waarna Tim van den Brekel met twee treffers voor de 5-0 eindstand zorgde.
Helpman leek op weg naar winst bij Musselkanaal maar eindigde ondanks een 0-2 en 1-3 voorsprong op 3-3. Danny Dijkstra scoorde twee keer, Huub Rudolphy maakte de andere treffer.
SC Stadspark was vrij.

3C
In de derde klasse hebben Lewenborg en Engelbert na twee wedstrijden nog de volle winst.
Lewenborg rekende thuis af met Westerwolde. Na een 1-1 ruststand werd het 6-2 dankzij drie Lewenborg treffers in de slotfase. Wesley Smith scoorde drie keer.
Engelbert won thuis van SVZ. Bij rust stond het al 3-0 voor Engelbert, na rust kwam SVZ nog terug tot 3-2. daar bleef het bij.
Groninger Boys pakte uit tegen PJC zijn eerste punt, het duel eindigde in 1-1.