Gemeente wist niets van evenement met dieren tijdens Groningens Ontzet

nieuws
Foto Andor Heij. Konijn

De gemeente Groningen was niet op de hoogte van het feit dat tijdens Groningens Ontzet een evenement met dieren plaatsvond op het Guyotplein.

Dat blijkt uit antwoorden van de gemeente op vragen van de Partij voor de Dieren en GroenLinks. Die stoorden zich aan het feit dat tijdens het kinderprogramma op het Guyotplein onder meer sprake was van een roofvogelshow, een reptielenshow, en het knuffelen van konijnen, cavia’s en kippen. De beide raadsfracties vinden dat evenementen met dieren snel vergunningsplichtig moeten worden, in verband met het dierenwelzijn.

De gemeente stelt dat ze niet op de hoogte was van dit onderdeel van het kinderprogramma. Ze wil hierover in gesprek met de organisatie, de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken. Het college van B&W stelt dat ze, voorafgaand aan evenementen, in gesprek wil met organisatoren, om het gebruik van dieren te ontmoetingen.