FC Groningen kansloos onderuit bij FC Twente

sport

FC Groningen heeft zondagmiddag geen eind kunnen maken aan de negatieve resultaten van de laatste weken. De FC leed in Enschede een kansloze 3-0 nederlaag tegen FC Twente.

FC Groningen moest aantreden zonder doelman Michael Verrips en de verdedigers Radinio Balker en Liam van Gelderen. Tot overmaat van ramp raakte Tomas Suslov al na een kwartier geblesseerd aan de enkel. Hij moest vervangen worden door Luciano Valente.

Mede dankzij doelman Peter Leeuwenburgh stond het bij rust nog 0-0. Coach Wormuth wisselde na de pauze Florian Kruger en Cyril Ngonge voor Paulos Abraham en Ragnar Oratmangoen, maar het mocht niet baten: de FC kreeg geen greep op de wedstrijd, laat staan scoringskansen. Misidjan opende in de 48e minuut de score, zeven minuten later gevolgd door een doelpunt van Brenet. Van Wolfswinkel bepaalde de eindstand op 3-0 voor FC Twente.

FC Groningen staat na 10 duels op de 16e plaats met 8 punten. Komende woensdag speelt de FC een bekerduel in en tegen Dordrecht. Zondag wacht PSV in de Euroborg.