Scholenmarkt in de Euroborg

oogochtendshow
Foto: Scholenmarkt Groningen

Voor alle mensen die in groep 8 zitten is straks de tijd aangebroken om een school uit te kiezen. Daarom vindt de Scholenmarkt weer plaats.

Wanneer is het?
Op maandag 7 en dinsdag 8 november van 16.30-20.30 uur vindt de Scholenmarkt plaats in de Euroborg. Groep 8-leerlingen en hun ouders zijn van harte welkom. De Scholenmarkt is ieder jaar de aftrap van de voorlichtingsperiode, waarin ouders en leerlingen kennis kunnen maken met verschillende middelbare scholen in de stad Groningen en de Ommelanden.

Naast een bezoek aan de fysieke Scholenmarkt kunnen ze ook terecht op de gezamenlijke website van de scholen: scholenmarktgroningen.nl. Hier presenteren alle scholen zich met een eigen pagina. Op de scholenpagina’s staan introductiefilmpjes en informatie over het onderwijs en de school. Daarnaast is er ook een overzicht van alle mogelijkheden om online én op de locaties kennis te komen maken met de scholen.

Een passende school
De besturen van de VO-scholen hechten veel belang aan goede voorlichting, zodat elk kind terecht komt op de school die het beste bij de leerling past. Om de toekomstige brugklassers en hun ouders goed kennis te laten maken met alle scholen, worden er dus diverse activiteiten georganiseerd waar de scholen meer vertellen over hun onderwijsaanbod en vragen van ouders en leerlingen beantwoorden. Elke school is te vinden op de site én op de scholenmarkt in de Euroborg; van praktijkonderwijs tot gymnasium en van gereformeerd tot openbaar onderwijs.