Enorme muurschilderingen in nieuw appartementencomplex Antillenstraat

nieuws
Foto's via Lefier

Kunstenaars Michel Velt en Roos Vink zorgen er de afgelopen weken voor dat de kersverse bewoners van De Brugwachter, het nieuwe appartementencomplex op de kruising van de Korreweg met de Antillenstraat, niet tegen lege muren aan hoeven te kijken in de hal.

Velt vereeuwigde boven een rij met brievenbussen een vogel en een groot vrachtschip op een muur van zeven bij zes meter. Aan de kant van de Antillenstraat verwelkomt een groot gezicht, met trappen en een sleutel, de bewoners van het nieuwe gebouw. Dit werk werd gemaakt door Vink.

Begin maart bereikte het nieuwe appartementencomplex het hoogste punt. Lefier levert de huurappartementen vanaf half november af. De nieuwbouw is ruim 40 meter hoog en bestaat uit 136 twee- en driekamerappartementen. Het complex heeft verschillende hoogtes: er is een deel hoogbouw van 13 lagen en een deel laagbouw van vier verdiepingen. Het gebouw is energiezuinig. De appartementen worden verwarmd door een warmtepomp en een warmte-terugwin systeem. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst.