Eerste klasse F: Geen winnaar bij spektakelstuk tussen ON en PKC

Foto Andor Heij: Oranje Nassau - PKC'83

“Het is schandalig dat we niet gewonnen hebben”, aldus Oranje Nassau aanvaller Thomas Careman na de 3-3 zaterdagmiddag in de stadsderby tegen PKC’83. Het voelde voor Careman als een nederlaag: “We hebben gewoon van onszelf verloren”.

Oranje Nassau had op het eigen sportpark Coendersborg de beste kansen, maar moest wel terug komen van een 3-1 achterstand. Het na drie wedstrijden nog puntloze PKC begon sterk en Kevin Bakels en Rob Schokker bleken een waar koningskoppel. Bakels zette na een actie voor en Schokker liep de bal binnen: 0-1.

Het werd een leuk spektakelstuk met veel kansen over en weer, maar de beste waren voor ON. Caram Alavez, Tim Deelen en Quirijn Boelens wisten de bal van dichtbij niet tegen de touwen te krijgen. Thomas Careman schoot ook nog eens net voorlangs.

Het lukte Careman na 39 minuten wel, toen hij een voorzet van Rick Wiersma raak schoot: 1-1. Lang kon ON er niet van genieten. Drie minuten later had Bakels weer een actie in huis en Schokker hoefde zijn voet alleen maar tegen de bal te zetten: 1-2. ON kreeg weer kansen op de gelijkmaker. Zo mikte Walid Barhouss net naast en tikte hij ook nog een bal op de paal.

PKC was vijf minuten na rust wel trefzeker. Het was opnieuw Bakels die de voorzet verstuurde en Schokker kopte zijn derde doelpunt van de middag in het net: 1-3. Het antwoord van ON kwam twee minuten later toen Careman een voorzet van Wiersma koppend tot doelpunt promoveerde: 2-3.

ON ging op jacht naar de gelijkmaker, maar PKC doelman Ben Meedendorp had een paar prima reddingen in huis. In de laatste minuut moest Meedendorp toch capituleren toen invaller Remon Schutte een teruggelegde bal hard binnen schoot: 3-3.

“Ik kan er wel mee leven”, zei PKC’83 trainer Bert Vos. “We scoren moeilijk, maar we hebben er nu wel drie gemaakt. Maar we hebben de tegengoals wel heel vriendelijk weggegeven”. Het was voor PKC het eerste punt na drie behoorlijke nederlagen. “We hebben met een compact middenveld gespeeld en dat ligt ons wel. Als we dat kunnen uitbouwen, dan ben ik gunstig gestemd”.

“Dat we in de laatste minuut nog hebben gelijkgespeeld is positief”, zei Oranje Nassau aanvaller Rick Wiersma. “Maar gezien het veldspel hadden we gewoon moeten winnen. We hadden ze constant onder druk. De tegendoelpunten vielen door persoonlijke fouten. Ik had voor de rust al het gevoel dat we konden doordrukken. We hadden ze bij de keel, maar die 1-3 direct na de rust was natuurlijk funest”.

ON staat achtste in de eerste klasse F op zaterdag met 5 punten uit 4 wedstrijden. PKC’83 staat met 1 punt dertiende en voorlaatste.

Winst VVG, nederlaag Gorecht

In dezelfde klasse won VV Groningen de uitwedstrijd tegen Hoogezand met 3-1. Sem Folkerts scoorde binnen 20 minuten twee keer. Cass Pinas maakte na 35 minuten de derde. In de slotfase van de wedstrijd deed Hoogezand via Julian Fluks nog wat terug. Het was de eerste winst voor VVG na drie remises. VVG staat vijfde met 6 punten uit 4 wedstrijden.

Gorecht verloor uit met 4-2 van Leeuwarder Zwaluwen. Tom Traas en Thijs Hekman scoorden voor Gorecht. De ploeg uit Haren staat zevende met ook 6 uit 4.