Café le Boulevard gesloten door grote lekkage: “Stukken plafond zijn naar beneden gekomen”

nieuws
De schade is groot in café le Boulevard. Foto: Martha Heersema

Cafébaas Martha Heersema van Le Boulevard zit met de handen in het haar. Afgelopen week moest ze haar kroeg aan het Damsterdiep sluiten vanwege waterschade. Nu blijkt die schade nog veel groter te zijn dan gedacht.

Afgelopen donderdag bleek er een lekkage te zijn ontstaan op een bovenverdieping. Het water kwam via het plafond naar beneden en kwam in de kroeg terecht. “Ik kan wel janken”, laat Heersema weten. “Het gaat om een grote lekkage waardoor we donderdag hebben moeten besluiten om de kroeg voor een aantal dagen dicht te houden. Het idee was om in die dagen alles te repareren om snel weer open te kunnen. Nu blijkt de schade veel groter te zijn dan we eerst dachten.”

Heersema vertelt verder: “Stukken van het plafond zijn naar beneden gekomen en de vloer is kapot. En dan hebben we het nog niet eens over de elektriciteit en andere zaken die kapot zijn gegaan. Ik had de hoop snel weer open te kunnen, maar sowieso zal ik ook de komende week de deuren dicht moeten houden. Ik baal hier heel erg van.”