Alfa-college heeft landelijke primeur met eerste practor Vitaliteit

nieuws
Foto via Alfa College

Tijdens een bijeenkomst in Martiniplaza is dr. Silvia Brouwer donderdagmiddag officieel geïnstalleerd als practor Vitaliteit. Brouwer is daarmee de eerste practor Vitaliteit van Nederland.

In haar practorale rede genaamd ‘Vitaliteit in beweging’ ging ze in op welke manier het mbo bijdraagt aan een vitalere maatschappij.

Een practor is de mbo-variant op een lector en een professor. Ook een practor voert (naast onderwijstaken) onderzoek uit, maar meer praktijkgericht. Het practoraat Vitaliteit van het Alfa-college doet praktijkonderzoek en ontwikkelt innovaties en kennis op vakinhoudelijke thema’s op het gebied van vitaliteit.

“Ik ben trots op onze practor Vitaliteit, de eerste in Nederland”, zegt Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van het Alfa-college.“ Ook ben ik trots op de bijdrage die we hiermee leveren aan een vitale regio, vitale studenten en vitale inwoners.”