Agenten die werden aangereden op Bedumerweg hebben volgens politierechter zelf ook schuld

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Twee politieagenten in burger die in de nacht van 6 december 2020 betrokken raakten bij een verkeersongeluk op de Bedumerweg hebben zelf ook schuld. Dat bleek dinsdag tijdens een zitting van de politierechter. Daarover schrijft het Dagblad van het Noorden.

De politiemensen kregen een melding en besloten om hun voertuig te keren. Een 32-jarige automobilist uit Stad, die er achter reed, knalde vervolgens op de auto van de politiemensen. Deze bestuurder ging er daarna vandoor, maar kon korte tijd later worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Bovendien was hij alleen in bezit van een Marokkaans rijbewijs, dat in ons land geen waarde heeft.

Dinsdag diende de strafzaak. De 32-jarige man was daarbij niet aanwezig. Sinds hij zijn dagvaarding heeft ontvangen, ontbreekt van hem ieder spoor. De agenten raakten bij het ongeluk lichtgewond. Uit onderzoek blijkt dat zij niet vrijuit gaan vanwege de drastische manoeuvre die zij met hun voertuig uitvoerden. Hierdoor valt de straf voor de 32-jarige man lager uit. Hij ontvangt een bekeuring van 1.300 euro en krijgt een voorwaardelijk celstraf van twee weken.