Aantal schademeldingen na aardbeving Wirdum loopt op naar 713; 74 meldingen uit Stad

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Het aantal schademeldingen dat binnengekomen is na de zware aardbeving van afgelopen weekend bij Wirdum is opgelopen naar 713. Uit Stad kwamen 74 meldingen. Dat laat het Instituut Mijnbouwschade Groningen, IMG, maandagavond weten.

Het gaat om meldingen die tot maandagmiddag 16.30 uur zijn binnengekomen. Van de 713 schademeldingen komen er 448 uit het effectgebied. “Binnen het effectgebied van de beving liggen plaatsen als Appingedam en Delfzijl en vanzelfsprekend ook Wirdum en Garrelsweer”, laat het IMG weten. Er zijn negentien meldingen binnengekomen van een acuut onveilige situatie. “Deze meldingen worden altijd binnen 48 uur beoordeeld. Alle meldingen zijn inmiddels beoordeeld. Duidelijk is dat op één locatie aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig zijn, bij de andere achttien locaties bleek dit niet nodig te zijn.”

Van de 713 schademeldingen hebben 169 schademelders gekozen voor afhandeling via een vaste vergoeding. 544 Schademelders hebben gekozen voor maatwerk. Dit betekent dat een deskundige de schade komt opnemen. Uit gegevens van het IMG blijkt dat 74 meldingen uit de stad Groningen komen. 24 Meldingen komen uit Ten Boer en achttien uit Meerstad. De verwachting is dat het aantal schademeldingen de komende dagen verder op zal lopen.