Zaterdag open dag brandweer met spectaculaire demonstraties

nieuws
Foto: Joey Lameris - Lameris Fotografie

Wie altijd al eens binnen wilde kijken bij de brandweerkazerne in de stad, kan daar aanstaande zaterdag terecht tijdens de jaarlijkse open dag.

Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er verschillende voertuigen en spectaculaire demonstraties te zien, zoals de inzet van een tankautospuit bij een brand, en een kraan bij een verkeersongeval met een vrachtwagen. Ook zijn het Technisch Team van de politie, Reddingsbrigade, bergingsbedrijf Poort, Meldkamer Noord-Nederland, Ambulancezorg Groningen en het Rode Kruis aanwezig.

Verder zijn er diverse oude voertuigen te zien, en zijn er de hele dag kleine demonstraties over het hele terrein. Kinderen kunnen zich uitleven op de stormbaan en het springkussen en kunnen zich laten schminken.

Vanwege de beperkte parkeerruimte wordt geadviseerd om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Kom je toch met de auto, parkeer deze bij de P+R Meerstad.