“Woensdag zo af en toe een knipoog van de zon, ondertussen klopt de herfst op de deur”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De herfst klopt op de deur. En volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt de deur ook geopend, want in het weekend krijgen we te maken met temperaturen van maximaal 14 of 15 graden.

“Woensdag zijn er wolkenvelden met af en toe een knipoog van de zon”, vertelt Kamphuis. “Later vandaag winnen opklaringen langzaam terrein. Het wordt 19 of 20 graden bij een zwakke of matige wind uit het noordwesten, windkracht 2 tot 3. In de nacht van woensdag op donderdag hier en daar een spatje regen bij 13 graden. Op donderdag is er veel bewolking en valt er een enkel buitje. Het wordt 17 of 18 graden bij een matige noordwestenwind, windkracht 4.”

“In het weekend forse buien”
“Vrijdag is het een tikje guur bij 15 graden als maximumtemperatuur en vallen er enkele buien. Daarbij is kans op een slag onweer. De noordwestenwind neemt toe naar vrij krachtig, windkracht 5. Zaterdag zijn er ook buien actief en blijft het koel bij 15 graden. De noordwestenwind, die vrij krachtig is, maakt het extra guur. Wel schijnt zo nu en dan de zon. In de nacht van zaterdag op zondag forse buien met kans op veel regen en onweer.”

“Na het weekend gaat de temperatuur wat stijgen”
“Op zondag houdt de onstabiliteit aan en wordt het slechts 14 graden bij een flinke noordwestenwind, windkracht 5. Wel is er ook nu en dan zon. Na het weekend valt er op maandag nog een bui, maar dinsdag en woensdag is het waarschijnlijk droog. Met wat meer zon en een afnemende wind wordt het vriendelijker weer, waarbij de temperatuur ook weer enkele graden gaat stijgen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.