Vanaf vrijdag vier weekenden werkzaamheden tussen Euvelgunne en Westerbroek

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

Gedurende de vier weekenden in september zijn delen van de N46 en de N7 dicht tussen knooppunt Euvelgunne en Westerbroek. Vrijdagavond begint de eerste afsluiting. Dan is de zuidelijke ringweg dicht tussen Euvelgunne en Westerbroek richting Hoogezand.

Aanpak Ring-Zuid gaat tijdens de weekenden van september beginnen met de definitieve inrichting van de verkeerssituatie op dit deel van de ringwegen. Zo wordt bij knooppunt Euvelgunne onder andere een extra rijbaan aangelegd vanaf de zuidelijke ringweg naar de A7 richting Hoogezand.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Komend weekend (vrijdag 2 september 22.00 uur tot maandag 5 september 06.00 uur) is de weg afgesloten tussen knooppunt Euvelgunne en Westerbroek voor het verkeer in de richting van Hoogezand. Dat betekent dat het verkeer vanaf de zuidelijke ring naar Hoogezand om moet rijden via de afrit Groningen-Zuidoost en de Europaweg. Het verkeer vanaf de oostelijke ringweg  via de afrit richting Delfzijl, de Rijksweg, het Damsterdiep en de Europaweg.

Het weekend erna is de aansluiting van N7 met de N46 bij Westerbroek dicht. Dat betekent dat de op- en afritten van de A7 hier afgesloten zijn. Het verkeer wordt omgeleid via knooppunt Euvelgunne. De laatste twee weekenden van september is de oostelijke ringweg dicht tussen Westerbroek en Euvelgunne. Het verkeer uit Hoogezand wordt dan omgeleid via Westerbroek en de Europaweg.