Stadjer drie jaar achter slot en grendel voor overval op Primera aan Eikenlaan

nieuws
rechtbank

Een 37-jarige Groninger moet een celstraf van drie jaar uitzitten voor een overval op de vestiging van Primera aan de Eikenlaan. Die straf sprak de rechtbank in Groningen donderdagochtend uit tegen de Groninger.

De straf voor de Groninger is gelijk aan de eis die het Openbaar Ministerie twee weken geleden eiste tegen de overvaller. Naast de celstraf voor de overval in Groningen moet de man ook driehonderd dagen van een vierjarige celstraf uitzitten, die hem in Engeland werd opgelegd. De rest van deze straf werd voorwaardelijk aan de man opgelegd.

De overval werd in september van vorig jaar gepleegd. Daarbij bedreigde de 37-jarige Stadjer een medewerkster van Primera met een mes en dwong de vrouw de kassa te openen. De man ging er met een geldbedrag vandoor. Toen de vrouw om hulp schreeuwde, kwamen omstanders te hulp. Eén van hen wist de overvaller te overmeesteren. De man werd in bedwang gehouden tot de politie arriveerde.

De man bekende twee weken geleden schuldig te zijn. Volgens de man had hij een drugsschuld die hij moest betalen en werd hij vanwege die schuld met de dood werd bedreigd.