Ronald Bakker: “Wanneer Onder De Sunne festival begint, zal de hele wijk dat goed weten!”

oogochtendshow

Zaterdag wordt een multicultureel festival in de Groninger wijk De Wijert georganiseerd, met de titel “Onder De Sunne”. Er is eten, dans en muziek met stijlen uit de hele wereld.

Het festival is een initiatief van Ronald Bakker. Hij werd door wijkgenoten gevraagd wanneer er weer iets zou worden georganiseerd in De Wijert. Hij had 2,5 jaar geleden al eens een idee gekregen om een multicultureel festival op te zetten, maar corona werkte tegen waardoor het idee in de kast werd gezet. Toen de maatregelen daaromheen werden afgeschaft, heeft hij het plan weer opgepakt. Bakker had al eerder evenementen georganiseerd, dus dacht hij “dan moet zo’n festival ook wel kunnen!”
Hij ging op zoek naar mensen om dit samen te organiseren. Naast een aantal mensen van Wijkdeal De Wijert meldden zich ook een aantal vrijwilligers uit de buurt.

Twee podia, met een strak schema

Qua invulling is men op zoek gegaan naar artiesten, met name vanuit de wijk zelf en met de nadruk op het multiculturele karakter van het festival. Het festival begint om 13.00 uur en dat zal de wijk goed weten, verzekert Bakker enthousiast. De Antiliaanse brassband “Ritmo Entertainment” trapt af, met veel getrommel, getoeter en vrolijkheid. Daarna treden de rappers Mevia Fatale en Fhilly Badass op, die met name bij de jeugd goed bekend zijn. Johnny Bach, die in de jaren 90 veel furore maakte in Duitsland, is ook op het festival aanwezig. Er is Turkse muziek van Deniz, een breakdance- en een buikdansgroep en nog veel meer. Alle acts worden op twee podia aangeboden, zodat de acts elkaar niet in de weg zitten. “Er is veel te doen en het we hebben een strak schema”, ligt Bakker toe. Daarnaast zijn er ook foodtrucks aanwezig met heel divers eten aanwezig om de smaakpapillen te prikkelen.

Iedereen is welkom

Hoewel het festival in principe een wijkfeest is, is iedereen welkom, zo verzekert Bakker. Multicultureel festival Onder De Sunne begint begint om 13.00 uur en gaat tot 23.00 uur door in het Hendrik de Vries Plantsoen, bij het winkelcentrum aan de Van Lenneplaan.

Organisator Ronald Bakker was telefonisch te gast in de OOG Ochtendshow om alles over het festival te vertellen. Op het festival treedt ook schlagerzanger Johnny Bach op, in het tweede interview vertelt hij wat we van hem kunnen verwachten, met aansluitend zijn laatste hit.