Regen geen spelbreker voor fietspuzzeltocht Aanpak Ring Zuid: “Interesse is groot”

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Of het nu gaat om kunnen skeeleren op de ring, een rondleiding of een fietspuzzeltocht: Aanpak Ring Zuid heeft aan aandacht geen gebrek. En er gaat de komende tijd nog veel meer leuks gebeuren.

“Het is vandaag Nationale Burendag en dat is een hele mooie aanleiding om de interactie met onze buren te zoeken”, vertelt Bert Kramer van Aanpak Ring Zuid. “We hadden twee activiteiten. Bij een supermarkt in de Rivierenbuurt hadden we een partytent neergezet waar mensen met ons in gesprek konden. Dit was niet zo’n succes. Rond de dertig mensen brachten een bezoek. En dat valt ook wel te begrijpen, want de weersomstandigheden vielen wat tegen. Als het regent ga je niet vrolijk een kopje koffie staan drinken.”

Fietspuzzeltocht
Bij het paviljoen aan de Muntinglaan was het daarentegen erg druk. “Mensen konden in het paviljoen een kopje koffie drinken en er konden happy stones beschilderd worden. Maar veruit de meeste belangstelling ging naar onze fietspuzzeltocht. Deze voerde langs de uitkijkpunten en via verschillende bouwlocaties. Op de route moesten verschillende letters verzameld worden die samen een woord vormen. De oplossing kon ingeleverd worden bij het Paviljoen, waarmee er kans wordt gemaakt op een aantal mooie prijzen die beschikbaar zijn gesteld door verschillende partners.”

Kerstperiode
Kramer denkt het succes wel te begrijpen: “We zijn al jaren bezig met een ontzettend groot project dat in de achtertuin van de mensen wordt gerealiseerd. Men is daar nieuwsgierig naar. En wij vinden het heel leuk om te laten zien waar we mee bezig zijn. In het verleden hebben we al vaker evenementen georganiseerd, en ik kan vertellen dat er nog meer aan zit te komen. Wat precies, is nu nog een beetje prematuur, maar we zijn onder andere van plan om in de kerstvakantie wat leuks te organiseren.”

Deel dit artikel: