PvdA wil fietsen uit gemeentedepot doneren aan Oekraïne

Als het aan de raadsfractie van de Partij van de Arbeid in Groningen ligt, fietsen Oekraïense hulpverleners binnenkort op Groningse fietsen. De partij wil, in navolging van Amsterdam, een deel van de fietsen uit het gemeentelijke depot doneren aan hulpverleners in het door oorlog getroffen land.

Raadslid Rico Tjepkema wil deze donatie van Groningse fietsen aan Oekraïne komende woensdag aan de orde stellen richting het gemeentebestuur.

De donatie in Amsterdam volgde, na een verzoek van hulporganisatie Zeilen van Vrijheid. Deze stichting brengt iedere week hulpgoederen, medicijnen en vervoersmiddelen naar Oekraïne.

Volgens Tjepkema betaamt het ook Groningen ‘als echte fietsstad’ om haar steentje bij te dragen in de hulp aan Oekraïne: “Het is natuurlijk een kleinigheid, maar wel iets concreets wat de gemeente Groningen kan doen voor Oekraïne. Bovenop wat de gemeente natuurlijk nu al doet en moet blijven doen aan opvang voor gevluchte Oekraïners.”