Pilot moet zwemvaardigheid kinderen met beperking opkrikken

nieuws
Foto: Andrea Maz from FreeImages

In Stad start dinsdag een pilot om de zwemvaardigheid bij kinderen met een beperking op te krikken. Bij de pilot zijn verschillende partijen betrokken.

Op dit moment zijn er lange wachtlijsten voor zwemlessen voor kinderen met een beperking, terwijl men ziet dat de zwemvaardigheid bij deze groep kinderen gemiddeld onvoldoende is. Om dit probleem aan te pakken is de beweegcoach voor het Huis voor de Sport Groningen in samenwerking met de kennis van Kids United en Stichting De Brug een pilot gestart, waarbij de financiële ondersteuning van het Gronings Lokaal Sportakkoord komt.

De pilot start dinsdag waarbij twee groepen van de W.A. van Lieflandschool twee keer in de week zwemles gaan krijgen om daarmee hun zwemvaardigheden, en ook hun motorische vaardigheden, op te krikken. Bij de lessen wordt er een beroep gedaan op het Alfa-college, Cosis en zwemschool Dorien. “Door deze we dat er in de toekomst ook meer zweminstructeurs klaargestoomd zullen worden. Als deze pilot een succes wordt, zal er gekeken worden of het op meerdere plekken in Groningen uitgerold kan worden.”