Op zoek naar verhalen van kinderen over aardbevingen en de gevolgen ervan

Margrite Kalverboer wil zoveel mogelijk kinderen spreken die leden door de aardbevingsschade aan hun ouderlijk huis. Kinderombudsman Kalverboer controleert en adviseert de overheid op het gebied van kinderrechten.

Onderzoek heeft aangetoond dat in een onveilig huis wonen en het uitblijven van een oplossing, voor bijvoorbeeld versterking van de huizen, kinderen hard kan raken

Vooral verhalen van kinderen die het ouderlijke huis hebben verlaten zijn interessant voor Kalverboer. Zij kunnen de hele problematiek wat meer van een afstand bekijken.

Kalverboer wordt binnenkort gehoord door de Parlementaire enquêtecommissie. Deze commissie onderzoekt wat er allemaal mis gegaan is bij de aardgaswinning in Groningen. De persoonlijke verhalen van kinderen die Kalverboer graag wil verzamelen kunnen hierbij helpen