OM wil vrouw die ex neerstak tijdens psychose achter de tralies

nieuws

Als het aan het OM ligt, gaat een 49-jarige vrouw uit Groningen bijna een half jaar cel in, omdat ze in februari haar ex-man neerstak in een woning aan de Werumeus Buningstraat.

Dat meldt RTV Noord dinsdagmiddag.

In totaal eiste het OM achttien maanden celstraf tegen de vrouw, maar ruim twaalf maanden daarvan kunnen volgens de officier van justitie voorwaardelijk worden opgelegd. Zolang de vrouw haar behandeling voor psychische problemen voortzet, zou ze dan niet opnieuw de cel in hoeven. Experts bevestigden dat de vrouw leed aan een psychose tijdens de steekpartij en het OM rekent de vrouw haar daad verminderd aan.

De vrouw stak op 3 februari van dit jaar meermaals in op haar ex-man, terwijl hij lag te slapen in zijn woning in De Weijert. De man werd hiervoor behandeld in een ziekenhuis. De vrouw was in de weken ervoor al behoorlijk in de war door waanbeelden. Pogingen om de vrouw 0p te laten nemen haalden echter niets uit.

Over twee weken weet de vrouw welke straf ze krijgt voor de steekpartij.

Deel dit artikel: