Festival voor studenten over wat je niet leert op school

nieuws
Foto: Jolien Wennekers

Zo’n 600 mbo-studenten van Noorderpoort en het Alfa-college krijgen dinsdag en woensdag workshops, trainingen en inspiratiesessies op het Suikerterrein over onderwerpen die ze misschien niet een-twee-drie op school leren.

Het is, na twee jaar corona, de tweede keer dat Up to Us, Noorderpoort en het Alfa-college het Voorkennisfestival organiseren. Studenten leren afwegingen en keuzes te maken in de maatschappij, voor hun toekomst. Denk aan vragen als: wat is je rol als inwoner van een stad, als consument en als werknemer of ondernemer? Hoe ga je om met belangrijke thema’s als racisme, discriminatie en gelijke kansen?

Tijdens het festival krijgen de mbo-studenten de kans om te leren over een verscheidenheid aan thema’s. Zo kunnen de studenten leren over ondernemen, doelen stellen, drugs en het nachtleven. Daarnaast kunnen de studenten ervaren hoe het is om mee te rijden met een ambulance.

Al dit soort thema’s zijn door studenten aangedragen, stelt Romy Misran van Up to Us: “Op basis daarvan hebben we een veelzijdig programma kunnen samenstellen. Mooi dat we na de editie van 2019, nu eindelijk weer een nieuwe editie kunnen organiseren. We verwachten zo’n zeshonderd mbo-studenten verspreid over twee dagen. Het belooft dus een bijzonder en inspirerend festival te worden.”

Het Voorkennisfestival vindt op 27 en 28 september plaats van 10.00 uur – 15.00 uur op verschillende locaties op het Suikerterrein.

Deel dit artikel: