Nijestee waarschuwt voor valse berichten over betalingsachterstanden

nieuws
Foto: Roel Breet

Woningcorporatie Nijestee krijgt sinds enige tijd signalen van huurders over valse berichten met waarschuwingen over betalingsachterstanden. De corporatie roept huurders op alert te zijn op dit soort valse berichten, die waarschijnlijk van oplichters afkomstig zijn.

Volgens Nijestee worden de berichten over betalingsachterstanden gestuurd door een 06-nummer wat niet van Nijestee is. “Wij adviseren je daarom dringend om niet in te gaan op dit soort berichten en de afzender te blokkeren”, schrijft de corporatie.

De corporatie benadrukt dat bewoners met het bedrijf kunnen appen via het algemene nummer (050) 853 35 33. Maar mensen krijgen pas een appje van de corporatie, als ze zelf contact zoeken met Nijestee via dit nummer. Appjes van andere nummers zijn niet van de woningcorporatie. Als mensen die vermoeden dat ze een frauduleus bericht hebben ontvangen, wil Nijestee dit graag weten van haar huurders.