Letterenfestival pakt dit jaar groots uit met zestig verschillende activiteiten

nieuws
Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Kennis maken met de bijzondere wereld van het Letterenonderzoek. Het kan op zaterdag 17 september tijdens het Letterenfestival, dat georganiseerd wordt door de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens het festival wordt het Harmoniegebouw, en de pleinen eromheen, ingericht tot een wetenschappelijk festivalterrein. Zo zal het SPRAAKLAB aanwezig zijn. In dit mobiele laboratorium zullen bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur Martijn Wieling en zijn team verschillende onderzoeken uitvoeren. Zo is het mogelijk om een echo van je tong te maken. Ook is het mogelijk om op basis van het dialect dat je spreekt te voorspellen waar je vandaan komt.

In totaal worden er ongeveer zestig verschillende activiteiten aangeboden. Het gaat om workshops, wetenschappelijke experimenten, mini-lezingen en rondleidingen. Ook zal er livemuziek zijn en zijn er verschillende foodtrucks aanwezig. Het Letterenfestival begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op deze website.