Kringloopwinkels vieren zaterdag Nationale Kringloopdag

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

De Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland en alle 100% kringloopwinkels in ons land houden op zaterdag 1 oktober de Nationale Kringloopdag.

Belangstellenden kunnen die dag kennismaken met de kringloop, en kunnen zien hoe spullen een tweede kans krijgen. Kringloop+ aan de Diamantlaan 1 heeft zelfs een eigen feestelijk programma. Er is van alles te koop, zoals vintage en antiek. Ook is er een kledingmarkt en een boekenmarkt: elk derde boek is zaterdag gratis.

Volgens de organisatie is er bij de kringloop geen sprake van inflatie. Consumentengoederen en -diensten zijn in een jaar tijd 12 procent duurder geworden, maar de spullen bij Kringloop+ zijn niet duurder geworden. De winkel haalt komende zaterdag zelfs nog 12 procent van de prijzen af.