Harenaars kiezen slechtste fietspad: ‘Het hobbelt hier vreselijk’

Veel inwoners van Haren storen zich aan de fietspaden in hun omgeving. Ze vinden de paden hobbelig, slecht onderhouden en nodig aan vervanging toe.

Haren De Krant pikte de kritiek op en roept inwoners op om te stemmen op het slechtste fietspad van de omgeving. Tot 15 september kunnen mensen een fietspad naar keuze nomineren.

Een aantal paden scoren bijzonder hoog op de ‘ergernisladder’. Met name het fietspad langs de Rijksstraatweg wordt vaak genoemd. Fietsers omschrijven het als ‘hobbelig’, ‘vervelend’ en een enkeling vindt zelfs dat het tot gevaarlijke situaties leidt. De bewoners storen zich al jaren aan de situatie.

Scheuren in het fietspad

Dat zelfs de beste fietsen niet opgewassen zijn tegen de kronkelige paden, blijkt wel als we de straat op gaan: ‘Met een goede vering is het enigszins te doen, maar zelfs dan voel ik de hobbels in de weg!’, vertelt een voorbijgaande fietser. Het is dan ook niet verrassend dat het fietspad geen hoge ogen gooit. ‘Ik geef dit fietspad een vier!’

Zien hoe de voorbijgangers over het fietspad denken? Bekijk hier de reportage.