Hanzehogeschool verwelkomt studenten met festival; vernieuwde Van OlstBorg geopend

Live muziek, dans, spoken-word artiesten en foodtrucks. Het Zernikeplein had donderdagmiddag meer weg van een festival dan een onderwijscampus. Met het Open Up Festival vierde de Hanzehogeschool de start van het nieuwe studiejaar. Tegelijkertijd werd ook de Van OlstBorg, het vernieuwde en uitgebreide gebouw aan het Zernikeplein 7, geopend. 

In en rondom de fontein Zernikeplein 7 hing donderdagmiddag een ‘Noorderzon-achtige’ sfeer. Op twee podia was onder meer cabaret en livemuziek te zien en te beluisteren. Daarnaast gaven dansers van de dansacademie van Lucia Marthas een openingsoptreden en spraken verschillende sprekers op de podia. Minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, was de hoofdspreker tijdens het evenement.

Na de openingstoespraken kwam een aantal abseilers vanaf de Van Olsttoren naar beneden. De toren blijft gewoon de Van Olsttoren heten, maar de (nieuwe) gebouwen er omheen heten vanaf nu de Van Olstborg. De grote verbouwing, die in 2019 van start ging, is onlangs afgerond. In de nieuwe opzet is er een soortement van ‘hoofdstraat’ binnen het complex. Het Atrium vormt het kruis- en ontmoetingspunt. Daaromheen zitten nu een grote conferentieruimte, binnentuinen en verblijfsruimtes.