Gemeente wil af van intimiderende re-integratiecoach: ‘Wethouder durfde niet alleen naar huis’

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

De gemeente Groningen heeft al maanden last van ‘intimiderende gedrag’ van een van haar re-integratiecoaches. Dat bleek maandagmiddag, tijdens een zitting in de Groningse rechtbank.

Dat meldt RTV Noord maandagmiddag.

‘Gemeentesecretaris bang en wethouder durft niet alleen naar huis’

De gemeente wil het liefst dat de rechter een streep zet door het contract van de man, omdat de coach al maanden grensoverschrijdend gedrag vertoont. De coach zou collega’s continue lastigvallen met klachten en beschuldigingen van discriminatie. De man zou zelfs wethouder Chakor op straat hebben geïntimideerd, tijdens de laatste verkiezingsavond en ook gemeentesecretaris stelt zich niet altijd veilig te voelen.

Coach wijst gemeente aan als schuldige

De re-integratiecoach stelt dat hij wordt gediscrimineerd en gepest vanwege zijn Marokkaanse komaf. Dit zou al sinds 2019 aan de gang zijn. De man zegt bewijs te hebben voor zijn aantijgingen, maar was lang bang om de desbetreffende geluidsopnamen af te staan. De man stelt bang te zijn op zijn werk en vindt dat de gemeente zijn aantijgingen manipuleert en verdraait. Ook een extern onderzoeksbureau zou niet onafhankelijk zijn rond de aantijgingen.

Maar de man wil gewoon bij de gemeente blijven werken, maar wel op een andere plek. De rechter gaat daar nu een oordeel over vormen. Over een maand (24 oktober) weet de man of hij op zoek moet naar een andere werkgever.