FC Groningen stelt in eigen huis publiek teleur tegen Vitesse

FC Groningen heeft zondagmiddag het publiek niet kunnen trakteren op een zege. In de Euroborg hadden de Noorderlingen het zwaar tegen Vitesse, de nummer zestien van de Eredivisie, die nog geen wedstrijd gewonnen had: 0-1.

De thuisploeg kwam er gedurende de eerste helft niet aan te pas. Vitesse voerde de boventoon. De Arnhemmers leken zichzelf na ruim tien minuten dan ook te belonen met een doelpunt, ware het niet dat de VAR buitenspel waarnam, voorafgaand aan de treffer van Gabriel Vidovic.

FC Groningen oogde ongeïnspireerd en wist weinig mogelijkheden te creëren op het Groninger gras. De spelers zochten dan ook onder een fluitconcert de kleedkamer op.

Tweede helft
Trainer Frank Wormuth greep na rust in met een dubbele wissel. Ondanks dat de bezoekers minder kansen kregen, was het aan de overkant van het veld niet meer soeps. In de slotfase ging het mis. Matus Bero kon simpel en verdiend binnen schieten voor Vitesse: 0-1.

FC Groningen kwam niet meer dichtbij de gelijkmaker en werd getrakteerd op een striemend fluitconcert na afloop.