Districtsbeker: PKC’83 ruim langs ASVB

Foto Martijn Minnema: PKC'83-ASVB 6-0

PKC’83 speelde vanavond zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de districtsbeker en is na een 6-0 zege op ASVB zo goed als door naar de knock out fase.

In de eerste helft kon zondag tweede klasser ASVB het nog enigszins bijbenen en bleef de schade beperkt, alleen Kay Bootsma (19′ minuut) scoorde.
Na rust was het compleet eenrichtingsverkeer en kwam ASVB niet of nauwelijks meer van eigen helft af.
In de 52′ minuut zorgde Bryan Inge voor 2-0, zes minuten later schoot Rob Schokker vanaf de stip de 3-0 binnen.
Een kwartier voor tijd maakte Schokker er met zijn tweede 4-0 van waarna Bryan Inge nog twee keer scoorde (in de 84′ en 88′ ) en de eindstand op 6-0 bepaalde. Tussen de vijfde en zesde treffer werden nog twee PKC treffers afgekeurd wegens buitenspel.

PKC’83 had zijn eerste wedstrijd al met 6-0 bij Noordster gewonnen en is met 6 uit 2 en een doelsaldo van 12-0 met alleen nog een wedstrijd uit tegen Bedum te gaan voor 99,9 % zeker van de knock out fase.