Bezorgauto Picnic vat vlam aan Gotenburgweg

nieuws
Foto via 112 Groningen

Voor de derde keer in drie maanden is in een bezorgauto van online supermarkt Picnic brand ontstaan. Dit keer was het raak in Groningen, bij de vestiging van de supermarkt aan de Gotenburgweg.

Volgens een woordvoerder van de brandweer ontstond de brand in de accu van één van elektrische bezorgvoertuigen van het bedrijf. De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen ter plaatse om het vuur te doven en de accu te koelen. Vervolgens werd de bezorgbus op een veilige plek gezet. De brandweer zette extra voertuigen in richting de brand, omdat er vaak veel water nodig is bij branden in elektrische voertuigen.

Voor zover bekend raakte niemand gewond door de brand.

Het is niet voor het eerst dat een bezorgauto van Picnic in brand vliegt. Een maand geleden was het raak in Rotterdam, de maand daarvoor in Almelo. In dezelfde maand (juli) vond er ook een brand plaats in een pand van Picnic in Eindhoven. Na deze branden besloot Picnic een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de brand. De brand in Almelo noopte de Picnic om tientallen voertuigen enige tijd van de weg te halen.