Bewoners Oosterhaven overwegen gang naar rechter

Bewoners van de Oosterhaven en de beheerster van de jachthaven overwegen een gang naar de rechter als de gemeente de plannen met het nieuwe pannenkoekschip doorzet.

Ze vinden dat de haven te vol wordt. Er kunnen geen charterschepen meer liggen en men vreest overlast. Het pannenkoekschip en de twee arkjes aan dezelfde kant van het Schuitendiep koopt de gemeente van de eigenaresse van het pannenkoekschip voor vijfhonderdduizend euro. De eigenaresse van het pannenkoekschip krijgt van de gemeente een vergunning om een ander, groter, pannenkoekschip af te meren aan de Oosterkade bij de Oosterhavenbrug. Gisteravond werd het plan in de raad besproken, waarbij de bewoners zich roerden.

De gemeenteraad lijkt echter voorstander van het plan. De gemeente gaat de plannen nu verder uitwerken en de bewoners denken dus na over een gang naar de rechter.