Be Quick 1887 knokt zich naar punt tegen Hollandia

sport
Foto Andor Heij. Be Quick 1887 - Hollandia. Yoran Cats (3) van Be Quick raakt de lat.

Be Quick 1887 heeft zaterdagavond in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Hollandia uit Hoorn. De Groningers pakten daarmee het tweede punt uit drie wedstrijden in de vierde divisie A op zondag.

Be Quick kreeg na drie minuten al een grote kans toen Yoran Cats een bal na een corner op de lat schoot. Na tien minuten schoot Stezo Knott wel raak voor Hollandia, dat afgelopen seizoen uit de derde divisie degradeerde. Het werd een echte vechtwedstrijd met nog één goede kans voor Be Quick. Daniel Teune schoot een vrije trap net naast.

Na rust kreeg Be Quick via twee keer Geertjan Liewes en Cats behoorlijke mogelijkheden. Dennis Jansen van Hollandia stuitte na een uitval op Be Quick doelman Robert Smit. Na 84 minuten viel de verdiende gelijkmaker toen invaller Sil Kramer half uit de draai raak schoot: 1-1. Smit redde in blessuretijd het punt voor de Groningers door een inzet van Luke Abelskamp te keren.

“Na de 1-1 speelden we wel kamikazevoetbal, want we wilden nog winnen”, aldus Be Quick trainer Steven Wuestenenk. “Daardoor had die zo aan de andere kant kunnen vallen”. Volgens Wuestenenk is het spel nog niet goed genoeg: “Aan de bal gaat het moeizaam en besluiteloos en we creëren te weinig kansen. We zijn alleen vanuit corners gevaarlijk, vanuit het veldspel nog niet. Maar het punt was terecht. Daar hebben we wel voor geknokt”.

Deel dit artikel: