Agenten druk met veroorzaker geluidsoverlast: “Uiteindelijk rijbewijs moeten inleveren”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Politieagenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag veel energie moeten steken in een bewoner die geluidsoverlast veroorzaakte. Dat meldt de politie op sociale media.

In de avond kwam er bij de politie een melding binnen van luidde muziek in de westelijke stadswijken. “Wij zijn daarop naar de woning gegaan en we zijn in gesprek gegaan met de bewoner”, vertelt de politie. “De man vertelde dat hij een zware avond had gehad en dat muziek hem op zulke momenten dan helpt. Hij heeft toegezegd dat hij de muziek uit gaat doen en rekening gaat houden met de buren.”

Bekeuring
Maar daarmee was de kous niet af. Korte tijd later kwam er opnieuw een melding binnen. “Blijkbaar zijn we niet duidelijk geweest. De bewoner heeft nu een bekeuring gekregen. Mocht het nog eens gebeuren dan zal zijn geluidsapparatuur in beslag worden genomen.”

Rijbewijs kwijt
Een ezel stoot zich niet drie keer aan dezelfde steen. Toch werd al snel daarna de volgende overtreding geconstateerd. “Op een gegeven moment ging hij rijden op een bromfiets. Uit alcoholonderzoek bleek dat hij 1.000 μg/l blies, terwijl 220 μg/l is toegestaan. Wij hebben zijn rijbewijs afgepakt, en deze wordt opgestuurd naar de verkeersofficier, die de zaak verder gaat behandelen.