Afrit naar Hoogkerk vanuit Stad ruim twee maanden dicht

nieuws
Foto:: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

De afrit van de A7 naar Hoogkerk is vanaf aanstaande maandag ruim twee maanden dicht voor het verkeer uit de richting Stad. Dat maakte Groningen Bereikbaar donderdagmiddag bekend.

De afsluiting is nodig omdat het viaduct over de busbaan bij Hoogkerk deels moet worden gesloopt en opnieuw opgebouwd. Het viaduct van de A7 over de busbaan bij Hoogkerk moet worden gerenoveerd.

De afrit Hoogkerk voor verkeer vanuit Drachten blijft open. Ook de onderdoorgang van het viaduct (bij Van der Valk) blijft tijdens de werkzaamheden beschikbaar voor fietsers, voetgangers én bussen, via een veilige doorgang. Het verkeer vanuit Groningen kan doorrijden over de A7 en keren bij afrit 34 Westpoort. Vanaf daar is de afrit vanuit de richting Drachten gewoon te gebruiken.

De afsluiting bij Hoogkerk is niet de enige voor de komende periode. Ook tussen Hoogkerk en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn werkt Combinatie Herepoort aan de weg. Zo is de busafrit Hoogkerk vanuit Groningen dicht vanaf aanstaande maandag tot 21 november. Vanaf eind september wordt er een aantal weken gewerkt aan de toerit richting Drachten vanaf rotondes Laan Corpus den Hoorn. De zuidelijke ringweg is in het weekend van 7 oktober dicht richting Drachten bij de Laan Corpus den Hoorn en de onderdoorgang van het viaduct bij Hoogkerk is vanaf 12 oktober ruim een week afgesloten.