130.000 Stadjers krijgen oproep voor leefbaarheidsonderzoek gemeente

nieuws
Foto: Martin Nuver (112 Groningen)

In september ontvangen ongeveer 130.000 inwoners van de gemeente Groningen een brief van burgemeester Koen Schuiling met de oproep mee te doen aan een leefbaarheidsonderzoek De uitkomsten gebruikt de gemeente bij het maken van nieuwe plannen voor wijken en dorpen.

Is het fijn wonen in een wijk of dorp? Voelen bewoners zich er veilig en ontmoeten ze makkelijk andere bewoners? Zijn er genoeg sport- en speeltoestellen en is het er schoon? Dit soort vragen kunnen de aangeschreven Groningers verwachten als ze meedoen aan het onderzoek. Met de onderzoeksresultaten kan de gemeente de komende jaren haar beleid bepalen. Een samenvatting van de resultaten volgt in het voorjaar van 2023.

Inwoners die de brief krijgen, kunnen met een persoonlijke inlogcode een vragenlijst invullen op de website Buurtvragen. De antwoorden worden anoniem verwerkt en gebruikt de gemeente alleen voor dit onderzoek.

Deelnemers aan het onderzoek maken kans op één van de 5 iPads. Bovendien worden er cadeaubonnen van Sport050 voor een keer gratis zwemmen of schaatsen onder de deelnemers verloot.