Vrijdag begint droog en eindigt met buien; zon krijgt meer ruimte tijdens droog weekend

nieuws
Foto: HubertPhotographer via Pixabay

Aan het einde van de vrijdagmiddag trekken er nog een paar buien over Groningen. Daarna is het tot en met het weekend droog. De temperatuur doet na vrijdag wel een paar stapjes terug.

Vrijdag begint zonnig en droog. De temperatuur loopt langzaam op richting de 26 graden rond een uur of drie. Dan trekken langzaamaan de eerste wolken over Groningen vanuit het zuidwesten (windkracht twee). Deze wolken brengen aan het einde van de middag ook een aantal buien met zich mee. Ook de rest van de vrijdagavond blijft er kans op een bui.

De buien zijn aan het begin van de zaterdagochtend vertrokken, maar de wolken blijven mogelijk nog wel een tijdje hangen. De ochtend begint vrij zonnig met een paar sluierwolkjes, maar later op de middag komen er iets meer wolken in de lucht, waardoor de zon iets minder vaak te zien zal zijn. De temperatuur loopt op tot 23 à 24 graden, bij een matige westenwind. Dat weerbeeld zet zich gedurende de zaterdagavond en zondag voort. Zondag doet de temperatuur nog wel een klein stapje terug, maar echt voelbaar zal dat niet zijn.

Na het weekend neemt de kans op een bui weer iets toe. De temperatuur blijft dan op 23 graden steken. Dinsdag draait de wind richting het zuidwesten en die brengt droger weer met zich mee. Dan loopt ook de temperatuur weer iets op. Richting woensdag begint de temperatuur sterker te klimmen, richting 26 of 27 graden.