Twee Nederlanders en één Italiaan in finale Martini Organ Competition Groningen

nieuws
Foto: Vitold Muratov via Wikimedia Commons (CC 3.0)

Na een spannende halve finale, waarin de zes overgebleven organisten hun allermooiste spel lieten horen, viel donderdagavond de beslissing: Nicola Dolci uit Italië en Leendert Verduijn en Diederik Blankesteijn uit Nederland staan zaterdag in de finale van de Martini Organ Competition Groningen in de Martinikerk.

Donderdag speelden de zes halve finalisten (Leendert Verduijn, Niels Adema en Dierik Blankesteijn uit Nederland zijn ook Taewoo Kim uit Korea, Nicola Dolci uit Italië en Daniel Seeger uit Duitsland door.) werken van Buxtehude, Hanff en Purcell in de Lutherse Kerk. Daarna volgde er nog een keuzewerk, dat samen met het Luthers Bach Ensemble werd opgevoerd.

Dolci, Verduijn en Blankensteijn kwamen als winnaar uit de bus. Komende zaterdag mogen de finalisten kiezen uit werk van Scheidemann, Bach en Brahms. Daarna zal de jury bekend maken wie er met de hoofdprijs van vijfduizend euro naar huis mag.

Verslaggeefster Daniëlle Rademaker maakte begin deze week een reportage over het evenement: