Studenten van Cleopatra en Bernlef: ‘We bouwen een bierkrattenmuur!’

De studenten van studentenvereniging Cleopatra waren vanochtend al vroeg uit de veren. Ze bouwen een muur vol met bierkratten voor de deur van de Friese studentenvereniging Bernlef in de Tuinstraat. 

De actie van de studenten is volgens de voorzitter van Cleopatra, Westo Bon, geen strijd tussen de verenigingen: ‘Cleopatra en Bernlef hebben altijd al wat vriendschappelijke rivaliteit naar elkaar. We kunnen goed samenwerken en hebben veel leden die overeenkomen, daarom is het alleen maar leuk dat we dit samen kunnen doen. Gelukkig denkt de voorzitter van Bernlef, Sierd Prins, er ook zo over: ‘Het is uniek! Dit is hier nog niet eerder gebeurd, maar ik vind het wel mooi. Het is een leuke gelegenheid om samen met Cleopatra al een beetje in ‘KEI-week sferen’ te komen.’

De muur vol bierkratten is dus een ludieke actie om aandacht te vragen voor de KEI-week. Dit is de introductieperiode voor aankomende studenten die in Groningen gaan studeren. Om de veiligheid te waarborgen worden de kratten goed vastgebonden met touw en tie-wraps: ‘We willen natuurlijk niet dat de muur omvalt’, vertelt Bon.

De studenten hebben er zo veel plezier in dat ze zich zelfs een beetje in hun kinderjaren wanen: ‘Het is net LEGO!’, vertelt Prins enthousiast. Na 66 kratten op elkaar gestapeld te hebben is de muur klaar en kunnen de studenten genieten van een welverdiend biertje.