Speelfestival strijkt volgende week neer in De Wijert

nieuws
Foto: Jantje Beton

Het Speelfestival in de stad gaat maandag 15 augustus zijn vijfde week in. De Speelfestivalweek vindt die week plaats in De Wijert.

Het festival vindt gedurende de zomer plaats in elf kwetsbare wijken van de stad. Het gaat om een initiatief van de Speeltuincentrale. Die begon vijf jaar geleden met een speelfestival voor kinderen die niet of nauwelijks op vakantie gaan. Er zijn tijdens deze zomervakantie allerlei gratis zomerse activiteiten: er wordt gesport, gedanst, gezwommen, geklommen en geknutseld.

Het Speelfestival in De Wijert wordt op maandag 15 augustus geopend door wethouder Carine Bloemhoff. Zij geeft een demonstratie aan de kinderen, hoe je een lekkere mocktail maakt, met allerlei fruitsoorten, ijs en limonades om te mixen, blenderen of schudden. Ze verklaart dan ook het festival voor geopend. De opening vindt plaats om 13.30 uur in MFC De Wijert aan de P.C. Hooftlaan. Het speelfestival in De Wijert duurt tot en met vrijdag 19 augustus.