Politie zoekt getuigen van poging tot beroving in Oude Ebbingestraat

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie zoekt getuigen van een poging tot diefstal met geweld in de Oude Ebbingestraat in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 juli. Ze is specifiek op zoek naar twee personen.

Een 25-jarige vrouw verklaarde dat ze die dinsdagochtend rond 02.15 uur vanuit de binnenstad naar huis liep, toen ze in de Oude Ebbingestraat, ter hoogte van de Hofstraat, werd aangesproken door een groep personen. Deze lieden probeerden haar schoudertas afhandig te maken. Een onbekende jongeman schoot het beoogde slachtoffer te hulp. Toen vanuit de Nieuwe Ebbingestraat een auto kwam aanrijden, maakten de verdachten zich uit de voeten.

De politie is specifiek op zoek naar de jongeman die de vrouw te hulp kwam, en naar de bestuurder van een mogelijk donkergekleurde personenauto, die even na 02.15 uur door de Nieuwe en Oude Ebbingestraat reed. Deze heeft mogelijk een groep personen zien wegrennen. Deze getuigen, en mogelijk ook anderen die iets gezien hebben van de poging tot straatroof, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.